четвъртък, 3 февруари 2011 г.

Animal Rescue Sofia


Откакто получих за имения си ден календар на тази организация, която дава шанс на кучетата в приют Богров да имат нормален живот и съществуване, а не да ги избиват и отравят, си го окачих на работата и започнах да се интересувам повече как бих могла да помогна.

Като малки, децата си мислят какви искат да станат, какво да работят....аз исках да имам огромен дом за кучета, които да спасявам от кучкарника и после да дарявам с грижи, любов и внимание.

Хората, които доброволно се занимават с тази дейност от ARS, са сбъднали моята детска мечта :) За съжаление приютът се намира в София и ми е непосилно да бъда доброволец, но се надявам да направят такъв и в Пловдив или поне околностите, за да отделя от егоистично заетото ми свободно време и да го даря на тези малки пухкави сладури.

А дотогава- хайде да дарим поне пари, за да знаем,че някое кученце/котенце хапва вечерята си, благодарение на ТЕБ и МЕН !!!

Те:
  • нямат нужда от маркови дрехи, нито ги интересува дали ти имаш АДИДАС тениска; нямат нужда и от марков часовник с диаманти, защото времето им е ценно ,единствено, когато са с теб и им се радваш;
  • нямат нужда и от скъпи обувки, нито се интересуват дали си с домашни чехли или гумени ботуши, защото ще ближат краката ти от благодарност, че си ги нахранил;
  • те не знаят какво са златни пръстени,гривни, бижута, не ги интересува дали ти имаш такива, защото единственото, което виждат в теб е усмивката ти! И ти се радват с цялото си сърчице, което побира единствено любов!
Затова техните сърца са по-големи от нашите- защото ни обичат без предразсъдъци, без материални предмети и без значение какъв си! Стига им да ги нахраниш, да ги дариш с внимание, грижа и любов! В отговор- те ще ти дадат МНОГО повече от тези неща....




www.arsofia.com

4 коментара:

  1. Ваня, хареса ми този пост и най-вече темата му. Много се радвам, че съществува подобна оргнизация, защото вярваш или не, да имам приют за кучета и да се грижа за тях беше и моята най-голяма детска мечта.

    ОтговорИзтриване
  2. ваничка, и аз от доста врмеме мисля да се включа с някаква помощ - не знам още каква:) но мисля да пиша и да видим какво може да се прави от разстояние:)

    ОтговорИзтриване
  3. Танче, скоро щели да правят и около Пловдив, в някое село. Така че тогава ще помагаме. А сега се организираме за 27 февруари(неделя) да ходим една групичка да разходим малко кучета, да дарим пари за храна и да видим мястото въобще! Ако се навиете, хайде с нас :)

    ОтговорИзтриване
  4. Ваничка, да не е шарко?:) защото като писах в софия ме препратиха към тях:) иначе за тази разходка съм навита, ще ти звънна да дадеш детайлно онфо;)

    ОтговорИзтриване