неделя, 4 ноември 2012 г.

Есенен Царевец

Тази есен решихме с Ванката и Руска да направим едно есенно пътуване преди да е застудяло , а посоката беше определена от редица събития- Велико Търново. 
Не съм ходила там от дете, когато ни размотаваха по екскурзии и ни правеха беседи по история. 
Пристигнахме вечерта навреме за събитието на фондация "Искам бебе"- рок концерт и благотворителен базар. Разбира се, не се разминах без покупки- едно прекрасно колие и куп обеци :)
След това се настанихме в "Хостел Мостел", където ни посрещна симпатичния англичанин Алекс, изненадващо на английски :) Хостелът беше върхът, как ми се искаше да останем още дни, да пием винце на беседката, да закусваме сутрин на слънчевите стълби... Разкошен е! 
И после хапнахме с Петя и нейния любим в ресторант "Щастливеца". Там обслужването беше малко.....странно. Посрещнаха ни с "Поръчвайте само пици и салати,защото за другото ще чакате час, час и половина!". Прекрасно!!! А все пак не искахме да изпуснем гвоздея на вечерта- шоуто "Звук и светлина" на Царевец, което беше специално за благотворителния бал. За съжаление се оказа,че ще закъснее с цял час и измръзнахме от висене пред портите на царя :)
Но когато изгасиха всички светлини на улицата и зазпочна, всичкото пътуване, висене и мръзнене си струваше. Беше прекрасно! Пожелавам на всеки да го гледа!

На следващия ден - разходки по Царевец, камъни, стария град, пиене на кафе на пясък, хапване на кадаиф (ама страхотен!!!), после Етъра, където си взехме най-накрая книжка за 100-те туристически обекта на България и първия печат и се разходихме по старите улички.

На връщане броихме от 0 до 10 на френски, пяхме "опа, чичо Митко" и хапнахме боб с пърленка. 

Чудно-чудничко! :)


1 коментар: