събота, 23 април 2011 г.

На палатки през април


И дойде времето да открием сезона и на палатките. Толкова много ме сърбеше всичко вече и ми се искаше да хвана къра,че едвам издържах... и офертата се получи много добре. Една русенска група заминаваше да гребе по р.Осъм и вечерта се очакваше да има аху-иху около огъня. Тръгнахме от Пловдив, а времето едно такова слънчево... зелено...страшна работа! Палатки-малатки, скари-мари и вино!
И един бобец завря.....
На следващия ден отидохме до Крушунските водопади- много красиви,ама и много посещавани. Народ, народ, чак и задръстване като на магистрала имаше :)

Една от интересните разходки за мен беше докато вървяхме по пътя и гледам насреща в далечината ето такива камъни, забити в земята.

Веднага ми хрумна,че може да е някое старо гробище, защото камъните бяха забити наполовина, паднали, накривени. Намерихме пътека и стигнахме до там- много призрачно... Аз не посмях да пристъпя в границите на гробището, но определено беше странно и старо. Имаше надгробни плочи само от забити необработени камъни, без имена, без нищо. Повечето бяха ляти от бетон или нещо подобно. Много интересно ми стана да разбера какво е това гробище, но наблизо нямаше хора, къщи, село. Просто заровени на върха на хълма...
Един чакал оповестни нашето излоизане от тази мистична територия....

Така минаха два хубави дни от иначе забързаното ми ежедневие :)
1 коментар: