вторник, 15 март 2011 г.

Де-токси


Затопли се времето навън, мисля си,че пролетта приближава и реших да се прочистя поне мъъъничко от натрупаните през целия ми живот токсини и гадни неща. Затова прочетох наляво-надясно различни методи и като най-безобиден ми се стори тази статия от сайта на Земя на заем. И така, купих огромни количества портокали, лимони и грейпфрути и се запасих с търпение,че няма да сложа нищо друго в устата си през следващите няколко дни.

Първи ден
Страшна работа, всичко ми се яде, даже и такива неща, които не обичам :) Главата ме болеше,очите ми пареха, но било правилно, защото съм започнала да отделям токсините- така пишеше из статиите. Най-добре е ако решите да правите детоксикация, да е в почивен ден, за да не се натоварвате в началото.

Втори ден
Сутринта все едно,че бях новородена- много приятно и леко чувство, малко като в безтегловност. Вече не изпитвам глад, никакъв. Само рекламите ме блазнят :)

Трети ден
Пак никакъв глад, даже започвам да си мисля,че не е трудно още да се издържи на този режим :) Имам обаче мускулна треска, все едно,че съм избягала гребната база!

Захранване
След последния ден следва захранване:
Закуска - 2-3 кивита или 1-2 ябълки, или 1-2 портокала. Към 10 часа - 2-3 с.л. овесени ядки с малко стафиди (стафидите не са задължителни) се заливат с топла вода 50-60 градуса. След 15-30 минути са готови за консумация.
Обяд (по-въглехидратен) - картофи соте, картофена салата с лук, варен ориз, задушени зеленчуци, салата от зеле и моркови. Ястията могат да се гарнират с маслини.
Вечеря (по-белтъчна) - салата със сирене или извара, счукан чесън и зехтин, отново картофи, ориз. Месо не се разрешава.

На петия ден следва обичайно хранене.


Та пробвах и това, свалих 2 кг. и сега остава да премина към по-лек режим на хранене -пролетен :)

3 коментара:

  1. Чудесно!
    Браво за волята Дев0! :Р

    ОтговорИзтриване
  2. аз се мъча това да го правя един ден в седмицата - всеки понеделник, но понякога ангелът ми е слаб и не успявам:) а когато успея - на другия ден не знам дали съм улекнала, но съм зверски гладна откакто стана от леглото:)

    ОтговорИзтриване
  3. Танче, затова е добре за два-три дни, организмаът ти свиква на третия и ти става хубаво и даже може и повече да искаш да изкараш. Най-добре е да намериш още някой ентусиаст и двамата- навивай Пух :) Така ще се амбицирате един другиго :)

    ОтговорИзтриване